FAQ - veelgestelde vragen

Thema's van de FAQ-lijst

[Zadels] Vormopties (verlaagd, verhoogd....), gel, verwarmde zitvlakken

Wat houden deze vormopties in: "verhoogd", "verlaagd", "kort", "lang"?

Verhoogd/verlaagd ("Zadels groot comfort" en "Design zadelhoezen"): dit betekent dat de hoogte van het zitvlak van de bestuurder met ongeveer 3 cm is verhoogd of dat, integendeel, deze met ongeveer 3 cm is verlaagd t.o.v. de standardhoogte van het zitvlak van het zadel (in overeenkomst met de hoogtekenmerken van uw oorspronkelijke zadel).
De hoogte van het zitvlak van de passagier verandert nooit.

Kort/lang (enkel voor de "Zadels groot comfort"): op dezelfde manier, gaat het hier om de stand van het rugsteuntje tussen het voorste en het achterste zitvlak van het zadel. Deze is dan 3 cm vooruit verschoven of integendeel 3 cm achteruit verschoven. Op die manier is het zitvlak van de bestuurder korter of langer dan in de standaardvorm van een zadel groot comfort. In ieder geval heeft dit geen invloed op de totale lengte van het zadel.

Elk van deze optie - of de combinatie ervan - past zich aan de lichaamsbouw van de bestuurder naargelang zijn behoefte beter contact met de grond te hebben wanneer de motorfiets of de scooter stil staat of dichter bij het stuur te zitten of, integendeel, verder ervan.

Is er een significant verschil in comfort met de vorm "verlaagd"?

Nee, niet significant, maar toch een beetje omdat het schuim ongeveer 3 cm dunner is dan de standardhoogte. Het doel van deze vormoptie is vooral te antwoorden aan de nood om beter contact met de voeten op de grond te hebben wanneer de motorfiets of de scooter stil staat. Daarom is het onvermijdelijk een minimum aan comfort op te geven, maar dit is dan een secundaire bezorgdheid.

Merk op dat een middenweg mogelijk is door voor de verlaagde vorm te kiezen en daarbij gel op het voorste zitvlak toe te voegen: op die manier compenseert het toegevoegde comfort van de gel het gevolg van de verlaging van het schuim.

Heeft het toevoegen van gel een gevolg op de hoogte van het zadel?

Nee. Niet voor de zadels die wij compleet leveren, want wij maken een inkeping in het schuim om daarin het zakje gel te plaatsen.

Anderzijds, wanneer u een "hoes alleen" met gel bestelt en dat, per definitie, u zelf zorgt voor het vastnieten van de hoes op uw oorspronkelijke zadel en de zakjes gel gewoon op het schuim legt, neemt de hoogte dan met 15 milimeter toe doordat u de zakjes gel niet in het schuim inbouwt (wat wij ook afraden te doen, want u loopt de risicio het schuim te beschadigen door gebrek aan ervaring en passende gereedschap).

Wat voor "gel" is dat? Draagt dit bij tot bijkomend comfort?

De gel bestaat uit een gesloten zakje silicone met een dikte van ongeveer 15 mm dat horizontaal op het zitvlak wordt geplaatst. Voor alle zadels die wij compleet leveren - dit is, die we zelf op de sokkel monteren - is het gelzakje ingebed in de dikte van het schuim en komt net aan de oppervlakte ervan.

Gel wordt sinds lange tijd in zadelmakerij (fietsen, enz.) gebruikt en heeft zijn doeltreffendheid in dit domein bewezen. Gel draagt onbetwistbaar bij tot het comfort, voornamenlijk tijdens lange ritten.

Het silicone blijft vormvast en komt terug tot zijn oorspronkelijke vorm zodra het gewicht van een passagier er niet meer op weegt.

De geloptie toevoegen blijkt zeer interessant voor verlaagde zadels, want gel compenseert het verlies aan comfort veroorzaakt door de dunner schuimlaag.

En wat dan als ik geen gel bestel?

Voor een "design zadelhoes": u vindt het gewoonlijke comfort van uw oorspronkelijke zadel terug, aangezien er voor dit product niets aan het schuim verandert.

Voor "zadels groot comfort", daarentegen, zelfs zonder toevoeging van gel, is het comfort aanzienlijk verbeterd t.o.v. dat van het oorspronkelijke zadel. Wij bewerken het schuim en vervangen de bovenste laag van 2 cm dikte door een veel soepelder schuim. Daarenboven zorgt het rugsteuntje tussen de twee zitvlakken voor bijkomend comfort.

Kunt u mij meer vertellen over de "verwarmde zitvlakken"?

Deze optie geeft u toegang tot de technologie die door een bepaald groot Duits merk motorfietsen en wagens is aangeboden :-)

Het is echter hetzelfde product dat op uw zadel wordt geïnstalleerd. De gebruikte technologie is zeer betrouwbaar en u loopt geen risico met de tijd verwarmde zones te verliezen.

De verwarmde zone is het horizontale gedeelte van het zitvlak.

De temperatuur stijgt zeer snel (u voelt de verwarming na enkele seconden) en kan 42°C bereiken.

De startschakelaar biedt twee verwarmingsterktes aan.

Merk op dat deze optie volledig verenigbaar is met de optie gel.

Ik heb een verwarmd zitvlak op mijn BMW. Indien ik een zadel groot comfort of een design zadelhoes bestel en mijn oorspronkelijke zadel lever, hoe verloopt het?

Dan moet u de optie verwarmde zitvlak op onze website niet kiezen, want wij gebruiken dan natuurlijk opnieuw de oorspronkelijke uitrusting voor verwarming, die daarbij dezelfde is als de uitrusting die we zelf installeren.

Hoe verloopt de montage van een zadel met verwarmde zitvlakken?

Het is zeer eenvoudig: Er zijn 2 draden die aan de accu moeten worden gekoppeld en een enkele schakelaar (ook als er twee verwarmde zitvlakken zijn) die u zelf kunt vastmaken aan de stroomlijnkap op de plek die u wenst. Indien u voor deze optie hebt gekozen, wordt het zadel met een handleiding voor het monteren geleverd.